Salget slutter 27 Jun 50% RABAT + Gratis forsendelse

Forside/Søvn/Sådan vasker du en pude

Sådan vasker du en pude

11. marts 2022

Den måde, hvorpå en pude rengøres, afhænger af produktets materialer. De fleste puder kan vaskes i vaskemaskinen i varmt vand på en skånsom måde. Vær opmærksom på vejledningen til dit produkt. Nogle skal renses tørretumbles.

Latexpuder og puder med hukommelsesskum er allergivenlige og modstandsdygtige over for bakterier og husstøvmider. Disse produkter bør kun rengøres en eller to gange om året.

Sådan rengør du en pude på stedet

Hvis du vil fjerne en plet fra en pude, behøver du ikke at vaske den helt. Du kan i stedet rengøre den pletvis. Før du rengør en plet, skal du lægge puden på en flad overflade. Fjern støv fra genstanden med en støvsuger på forhånd. Fyld en beholder med knap varmt vand, og tilsæt lidt mildt rengøringsmiddel til det. For eksempel Good Housekeeping Seal Star Tide, The Laundress New York – Wool & Cashmere Shampoo eller Delicate Wash Laundry LIFVEAN. Rengør de snavsede områder med en svamp, der er fugtet med en mild sæbeopløsning. Tør derefter det rengjorte område af med en fugtig klud. Vær forsigtig med en våd skumpude: aggressiv handling kan beskadige produktet.

Hvis du lige har spildt væske på en pude, skal du tørre den med en ren hvid klud for at absorbere så meget fugt som muligt. Rengør derefter området fra kant til midte med et mildt rengøringsmiddel. Det er bedre at fjerne friske pletter end gamle pletter.

Hvis du vil slippe af med en genstridig plet på en pude, skal du fortynde en sæbeopløsning og påføre skummet på det snavsede område. Efter ti minutter fjernes sæberesterne med en fugtig, ren klud.

For at fjerne svedpletter skal du påføre en opløsning af peroxid og vand på det ønskede område og lade det sidde i en halv time. Hvis det er muligt, kan puden vaskes i vaskemaskinen eller tørres af flere gange med en fugtig klud. I stedet for peroxid kan du også bruge aspirin, bagesalt eller bagepulver. Alle ovenstående komponenter skal blandes med vand i lige store mængder. En opløsning af vand og eddike med en koncentration på 3 % vil hjælpe med at fjerne den ubehagelige svedlugt.

Hvordan man får blod ud af en pude

For at fjerne blodpletter nemt skal du behandle pletten hurtigt. Brintoverilte er effektivt til at fjerne dem. Læg puden på en flad overflade. Hæld opløsningen direkte på pletten. Væsken vil hvæse og boble i flere minutter. Tør det behandlede område af med en fugtig klud. Gentag proceduren, indtil pletten er helt væk. Hvis det er muligt, skal du vaske genstanden i koldt vand. Tør skum- og latexpuder af med en svamp, der er gennemvædet af koldt vand.

Hvis du ikke har kunnet fjerne pletterne fra puden ved hjælp af særlige milde rengøringsmidler, skal du kontakte et renseri.

Fra venstre til højre: Ortorex Orthopedisk pude af hukommelsesskum til nakkesmerter, Ortorex Orthopedisk pude af 100% naturlatex til nakkesmerter

Sådan vasker du en pude af hukommelsesskum

Puder af skumgummi må ikke vaskes i vaskemaskinen. Skarpe vendinger kan ødelægge fyldet. Læs vejledningen for dit produkt. Det aftagelige betræk og pudebetræk kan normalt vaskes i varmt vand med et mildt vaskemiddel i vaskemaskinen. Støvsug puden på begge sider med møbelmundstykket, tør de snavsede områder af med en svamp og en mild sæbeopløsning. Tør forsigtigt eventuelle rester af rengøringsmiddel væk med en fugtig klud. Vær forsigtig: Det våde skum rives let i stykker.

Sådan rengør du en strimlet pude af hukommelsesskum

Skumpuder kan normalt vaskes i vaskemaskinen (tjek vejledningen). Pres det ud, inden du lægger det i tørretumbleren. Dette vil forkorte tørretiden. Puden kan forblive fugtig efter den første cyklus. Du skal muligvis gentage processen for at tørre den helt. Hvis det i vejledningen står, at kun håndvask er tilladt, skal du bruge rengøringsmetoden for puder med hukommelsesskum.

Sådan vasker du en pude af latexskum

Latexpuden bør kun vaskes i hånden. Fyld et badekar med varmt vand, og tilsæt et mildt vaskemiddel til sarte beklædningsgenstande. Du skal bruge en teskefuld vaskemiddel pr. fem liter vand.

Sådan vasker du en dunpude

Dun- og fjerpuder kan vaskes i vaskemaskinen. De fleste har en standardstørrelse og passer nemt i tromlen. Fjern betræk og pudebetræk. Undersøg, om der er revner i tingene, og reparer dem. Fastgør dem med en nål inden vask for at holde fyldet ude af vaskemaskinens tromle. Det er bedst at vaske dun- og fjerpuder parvis. Det vil hjælpe med at afbalancere vaskemaskinen. Placer dem lodret i vaskemaskinen, og indstil den på skånsom tilstand ved en lav temperatur. Den bedste løsning er en frontlademaskine. Brug en lille mængde pulver med lavt skumindhold. På den måde vil fyldet ikke klæbe til maskinen. Brug en ekstra skylle- og centrifugeringsproces for at slippe af med sæberester og overskydende fugt.

Sådan vasker du en pude med mikroperler

Puder med mikroperler kan som regel vaskes i vaskemaskinen. Før du vasker puden, skal du lægge den i et stort pudebetræk og binde det sammen. Ellers kan mikroperlerne spredes ud over hele vaskemaskinen.

Sådan rengør du en Tempur-Pedic pude

Læs vejledningen til produktet. De fleste Tempur-Pedic-puder har betræk, der kan vaskes i vaskemaskinen. Vælg en skånsom tilstand og en lav temperatur, og tilsæt et mildt vaskemiddel. Selve puden kan ikke vaskes i vaskemaskinen, fordi den er lavet af skum. Ved vådrengøring skal du bruge en lille mængde koldt vand for at undgå at beskadige produktet. Du kan også tilsætte en smule mildt vaskemiddel. Du må ikke gnide puden for at undgå deformation.

Sådan vasker du en bambus pude

Bambuspuden kan have en særlig lugt efter købet. Den må ikke vaskes den den første dag. I løbet af et par timer vil lugten af bambus forsvinde. Selv en delikat vaskemåde i vaskemaskinen kan deformere den, så rengør den i hånden. Fyld en håndvask eller et badekar med lidt varmt vand, læg varen deri, og vent til den er helt gennemblødt. Tryk puden sammen, gnid lidt vaskemiddel ind, skyl og tryk den sammen.

Sådan vasker du en kropspude

De fleste kropspuder kan vaskes i maskine. Læs vejledningen, før du vasker dem. Nogle af denne type varer bør kun vaskes i koldt vand. Du kan bruge tørretumblerens skånsomme tilstand til hurtig tørring. Hvis dit husholdningsapparat er lille, kan du bruge en vaskemaskine i industristørrelse fra et vaskeri.

Sådan vasker du en polyesterpude

Polyesterpuder kan vaskes i vaskemaskinen i varmt vand med en lille mængde mildt vaskemiddel. Vælg en skånsom vasketilstand. For at opnå en afbalanceret teknik skal du lægge tingene parvis i vaskemaskinen.

Sådan vasker du en pude i vaskemaskinen

Som vi allerede har nævnt, kan latex-, hukommelsesskum- og Tempur-Pedic-puder ikke vaskes i vaskemaskinen. Den aggressive virkning af rotationen vil ødelægge produktets materiale.

Vask i vaskemaskinen er velegnet til dun- og fiberfyldte puder. Læg dem parvis i tromlen for at opnå balance. Maskiner med front- eller topindlæsning uden omrører er bedst. Hvis din eneste mulighed er en maskine med røreværk med toplader, skal du placere puderne lodret i tanken for at mindske risikoen for skader på røreværket.

Sådan tørrer du puder

Den bedste måde at tørre din pude på er naturligt: udendørs eller i et godt ventileret rum. Du kan fremskynde denne proces ved at bruge en ventilator med kølig luft. Læg et rent hvidt håndklæde og læg puden på det. Vend den fra tid til anden for at lade den tørre. Du kan også bruge specielle bøjler til den. Sørg for, at puden er helt tør, før du bruger den. En smule fugt kan få skimmelsvamp til at opstå. Når den tørrer naturligt, tager det mindst 24 timer at tørre helt.

Sådan tørrer du en pude af hukommelsesskum

Tør puden naturligt. Du må ikke vride fyldet ud. Lad vandet løbe ud. Du kan bruge den kølige luft fra en hårtørrer eller en ventilator til at tørre visse områder. Tør ikke produktet på varmeapparater eller i nærheden af en åben ild. Høje temperaturer kan deformere produktet.

Sådan tørrer du en latexpude

Efter vask skal puden skylles i rent vand for at fjerne rester af vaskemiddel. Fyldet må ikke vrides. Lad vandet løbe naturligt ud. Umiddelbart efter vask kan produktet tørres forsigtigt med håndklæder og stilles oprejst i et skyggefuldt område. Tør ikke puden på en radiator eller i nærheden af en åben ild. Høje temperaturer kan deformere produktet.

Sådan tørrer du en polyesterpude

Polyesterpuden kan tørres på en tørresnor eller på en særlig bøjle. Hvis du har en tørretumbler, skal du vælge en skånsom tilstand til dette produkt. Denne type pude tørrer hurtigere end alle andre typer.

Har du spørgsmål? Så kontakt os!

Vi er her for at hjælpe dig med at få dine bedste produkter. Det betyder, at vi altid er klar til at besvare spørgsmål eller bekymringer, du måtte have.

Send venligst dine spørgsmål til vores e-mail:

contact us
*
Medicinsk ansvarsfraskrivelse

Den enkeltes medicinske tilstand varierer, og brugen af vores produkter er ikke garanteret at være 100% effektiv for alle. Hvis du har at gøre med klinisk sygdom eller kronisk lidelse, bedes du kontakte din læge for at få medicinsk rådgivning vedrørende din medicinske tilstand.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi går ud fra, at du er indforstået med dette, men du kan fravælge det, hvis du ønsker det.